
- شاید اغلب کاربران دنیای رمزارزی و تکنولوژی بلاکچین معتقد باشند که سیاستمداران و مقامات سیاسی جهان همه در مقابل گسترش و رشد صنعت رمزارزی و تکنولوژی بلاکچین مقاومت نشان میدهند و از حضور آنها راضی نیستند؛ اما باید اعلام کرد که اینگونه نیست و در سال ۲۰۱۸، برخی قانونگذاران و سیاستمداران برجسته نقش مهمی در روند حرکت صنعت رمزارزی به سوی تبدیل شدن به صنعت مالی جهان داشتهاند. در این مقاله سعی شده تا برخی از این سیاستمداران تاثیرگذار به صورت مختصر معرفی شوند.
رمزارزها بدون مرز هستند
اخیرا فشار بر روی منابع قانونگذاری افزایش یافته است تا نظارت و مقررات مربوط به رمزارزها را افزایش دهند و طبیعت بیقید و شرط آنها را محدود سازند. فعالیتهای اقتصادی در ابعاد جهانی و در راستای تعیین و تنظیم داراییهای رمزنگاری نیز رو به گسترش است. در سال ۲۰۱۹، قانونگذاران و سیاستمداران نقش مهمی در روند حرکت صنعت رمزارزی به صنعت مالی جهان داشته است. سرمایهگذاری در صنعت رمزارزی هنوز هم یک حرکت ریسکپذیر و خطرناک محسوب میشود، اما شفافیت نظارتی بیشتر ممکن است در نهایت به مشروعیت بخشیدن و گسترش این کلاس جدید دارایی کمک کرده و برای سرمایهگذاران نیز حفاظت بیشتری به ارمغان آورد. تعدادی از سیاستمداران نیز با پشتیبانی و دفاع از کاردبردهای سودمند صنعت رمزارزی و بیتکوین، وسیلهای بودهاند که این داراییهای دیجیتال توانستهاند به واسطهی آن در کانون توجهات قرار بگیرد
کدام سیاستمداران از صنعت رمزارزی حمایت کردهاند؟
در ادامهی مقاله به ترتیب حروف الفبا، لیستی از کشورها و سیاستمداران برجستهای که در روند افزایش پذیرش رمزارزها تکنولوژی بلاکچین تاثیرگذار بودهاند اعلام شده است.
نیک دامتو(Nick Dametto) یک سیاستمدار استرالیایی که اخیرا به عنوان نمایندهی حزب Katter در مجلس استرالیا منصوب شده است، به عنوان یکی از افرادی شناخته میشود که به صورت آشکار در رابطه با بیتکوینهای تحت مالکیت خود صحبت کرده است. آقای دامتو ابتدا در ماه اکتبر ۲۰۱۷ اقدام به خرید بیتکوین(BTC) کرده است. لازم به ذکر است که طی سالهای اخیر یک اصلاح قانون مالیاتی مربوط به رمزارزها در استرالیا رخ داده که باعث کمک به حرکت بیتکوین به سمت جریانهای اصلی شده است.
کشور چین دیدگاهی مبهم نسبت به بلاکچین و رمزارزها دارد. اخیرا آقای وانگ پنگجی(Wang Pengjie) یکی از اعضای کنفرانس شورای مشورتی چین(CPPCC) به طور فعال در جهت «سیستم تصویب» مدیریت داراییهای دیجیتال تلاش کرده است و امکان ایجاد یک پلتفرم مبادلهی داراییهای رمزارزی در سطح ملی را افزایش داده است.
شیخ حمد بن محمد المکتوم(Sheikh Hamdan bin Mohammed Al Maktoum) ولیعهد کشور دبی، در حال حاضر مقام اجرایی دولت است و استراتژیهای مربوط به بلاکچین را راهاندازی کرده است. این شاهزاده به طور جدی در تلاش بوده تا به عنوان اولین هدف خود، دبی را به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در این تکنولوژی انقلابی معرفی کند.
آلبرت ایزولا(Albert Isola) وزیر دارایی جبلاطارق اخیرا با برگزاری آخرین مراحل رایگیری مربوط به مجموعهی مقرراتی که به شرکتها اجازهی صدور و مبادلهی توکنهای دیجیتال را میدهند، سرگرم پهن کردن فرش قرمز برای کمپانیهای مرتبط با صنعت رمزارزی بوده است.
رویکرد ایران در مقابل رمزارزها
در ایران نیز همزمان با گسترش جهانی این صنعت در سال ۱۳۹۶، به یکباره توجه و علاقه به حوزهی رمزارزی گسترش یافت، در همین همزمان توجهی رسانهها نیز به این موضوع جلب شد و برخی کارشناسان و مسئولان نیر دیدگاههای شخصی خود را در این زمینهی نوظهور ارائه کردند.
با وجود تردید مقامات نسبت به رمزارزها، ایدهی ساخت رمزارز ملی ارائه شد و در اسفند ۹۶، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، با انتشار یک پست توییتری از توسعهی اولین ارز دیجیتالی کشور خبر داد و گفت که این رمزارز بصورت آزمایشی توسط پستبانک توسعه مییابد. در مرداد ۹۷ نیز با قوت گرفتن احتمال خروج ایالات متحدهی آمریکا از برجام، محمد جواد آذری جهرمی، از دستور ریاست جمهوری اسلامی ایران به وزارت ارتباطات و بانک مرکزی خبر داد و گفت قرار است این دو سازمان جلسه مشترکی را درباره ارزهای دیجیتال داشته باشند و پیشنهادی را برای اتخاذ سیاستهای جدید ارائه کنند.
در همین زمان بود که پیشنهاد «استفاده از رمزارزها به عنوان وسیلهای برای دور زدن تحریمها» مطرح شد. محمد جواد آذری جهرمی در این راستا اعلام کرد:
نگرش تازهای در دولت ایجاد شده است، بطوری که ارز دیجیتالی لزوما تهدید امنیتی نیست و میتواند فرصتی برای کشور ایجاد نماید.
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
وی همچنین به عنوان بالاترین مقام مسئول حوزه ICT کشور، مهارت آموزی در عرصه ICT را یکی از شاخصهای رتبه بندی کشورهای دنیا دانست و خاطرنشان کرد:
در کشور ما سواد آکادمیک دانشجویان خوب است اما سواد عملی فارغ التحصیلان و کسانی که وارد بازار کار می شوند، خوب نیست لذا طرحی در این مورد در ذیل برنامههای خود داریم که رییس دانشکده پست و مخابرات مجری آن است. برای توسعه آموزش عملیاتی و استفاده از فناوریها تفاهمنامههایی را با ادارات کل کار استانها، استانداریها و ادارات کل ICT استانهای سراسر کشور امضا شده و بودجه خوبی نیز به آن اختصاص دادیم.
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس کمسیون اقتصادی مجلس نیز در مصاحبهای که تیر ۹۷ انجام داده بود اعلام کرد:
با استفاده از رمزارزها میتوان جلوی تحریمهای آمریکا را گرفت. یکی از اولویتهای اصلی مجلس در شرایط کنونی اقتصادی، بررسی موضوع معاهدات پولی به عنوان مکانیسم دیگری برای مقابله با تحریمها است. اگر وزیر اقتصاد یا رییس کل بانک مرکزی میشدم، «ارز دیجیتال» و «پیمان پولی» را اجرایی می کردم.
محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس
نخست وزیر اسرائیل
بنیامین نتانیاهو(Benjamin Netanyahu) نخست وزیر اسرائیل که در حال حاضر یکی از اعضای Knesset(مجلس قانونگذاری ملی اسرائیل) و رئیس حزب Likud میباشد، اخیرا در رابطه با رمزارزها با رویکردی مثبت سخنرانی کرده و هشدار داده است که در نهایت به دلیل حضور بیتکوین، بانکها کمکم از بین خواهند رفت. براساس اخبار منتشر شده توسط یکی از بزرگترین شرکتهای مخابراتی اسرائیل با نام Bezeq، حدود ۵ درصد از شهروندان اسرائیل در بیتکوین سرمایهگذاری کردهاند و یا حداقل یک بار از این رمزارز و دیگر رمزارزها استفاده نمودهاند.
تاکشی فوجیماکی(Takeshi Fujimaki) نمایندهی یکی از احزاب سیاسی ژاپن، تعداد پیشنهاد برای ایجاد تغییراتی در سیستم مالیاتی فعلی مرتبط با رمزارزها ارائه کرده است. آقای فوجیماکی قبلا به عنوان یک مشاور سرمایهگذاری برای جورج سوروس کار کرده است.(George Soros میلیاردر و سرمایهگذار آمریکایی-مجارستانی که تخمین زده میشود بیش از ۸ میلیارد دلار دارایی تحت مالکیت خود داشته باشد.)
پوتین: رمزارزها فراتر از مرزهای جغرافیایی عمل میکنند
ولادیمیر پوتین(Vladimir Putin) رئیس جمهور روسیه، با اشاره به تکنولوژی بلاکچین اعلام کرده است که قانونگذاران مانع پیشرفت اینگونه فناوریها میشوند. وی با در نظر گرفتن پتانسیل بالای کریپتو روبل(cryptoruble پروژهی رمزارز ملی کشور روسیه میباشد) اخیرا اظهار داشته که «اگر ما بخواهیم در مورد رمزارزها صحبت کنیم، این گفتهها فراتر از مرزهای ملی خواهند بود.»
یو یونگمین(Yoo Young-min) وزیر علوم و فناوری کرهی جنوبی، یکی از بزرگترین حامیان تکنولوژی بلاکچین میباشد. آقای یونگمین در مسیر یکپارچگی بلاکچین و همچنین ایجاد این دیدگاه که بین رمزارزها و تکنولوژی بلاکچین تفاوت وجود دارد، تلاشهای بسیاری انجام داده است. این تلاشهای او در راستای تعریف این مورد به عنوان واحدهای جداگانه بوده تا در زمان قانونگذاری از آنها به عنوان واحدهای مجزا یاد شده و قوانین مختص خود را دریافت کنند.
ماتیاس ساندین(Mathias Sundin) پس از تامین هزینههای مربوط به برگزاری کمپین انتخاباتی خود به واسطهی رمزارز بیتکوین، توانسته به عنوان یکی از اعضای پارلمان کشور سوئد انتخاب شود. پس از مدتی آقای ساندین از عرصهی سیاسی فاصله گرفت و به عنوان رئیس هیئت مدیرهی صرافی رمزارزی BTCX مشغول به کار شد.
پس از آقای ساندین نیز یک قانونگذار به نام سدریک ورموث(Cédric Wermuth) به عنوان معاون سابق حزب سوسیالیست دموکرات مجلس سوئیس، در رابطه با صنعت رمزارزی تلاشهای زیادی انجام داده است. او خواستار یک بررسی رسمی در مورد «امکان راهاندازی رمزارز ملی» از سمت دولت بود. دولت سوئیس نیز از کمیسیون قانونگذاران خواسته است که تحقیقاتی در رابطه با مزایا و معایب صدور رمزارز «e-franc» داشته باشند.
ادی هیوجز(Eddie Hughes) یکی از اعضای حزب محافظهکار در پارلمان انگلستان، اعلام کرده است که او «با داشتن تجربهی کم، یکی از طرفداران صنعت رمزارزی میباشد» و از همکاران خود خواسته تا درک بهتری نسبت به تکنولوژی بلاکچین و صنعت رمزارزی پیدا کنند.
پترو، اولین رمزارز ملی
طی انتخابات میان دورهای ۲۰۱۸ ایالات متحده، تعدادی از قانونگذاران طرفدار صنعت رمزارزی از فرماندارهایی که به این صنعت روی خوش نشان دادهاند، حمایت کردهاند. جارد پولیس(Jared Polis) که یک نامزد مدافع بیتکوین و تکنولوژیهای نوظهور است به عنوان فرماندار انتخاب شد. آقای پولیس در سال ۲۰۱۴ و زمانی که وعده داد با تمام تلاشهای دولت در جهت محدودسازی روند رشد رمزارزها مبارزه خواهد کرد، مورد توجه و حمایت کاربران دنیای رمزارزی قرار گرفت. آقای گوین نیوسام(Gavin Newsom) نیز به عنوان یکی از اولین افرادی که رمزارز بیتکوین(BTC) خریداری کرده است، به عنوان فرماندار کالیفرنیا انتخاب شد.
آقای نیکولاس مادورو(Nicolás Maduro) رئیس جمهور ونزوئلا یکی از بزرگترین سیاستمداران طرفدار صنعت رمزارزی است که شدیدا از رمزارز ملی کشور ونزوئلا یعنی پترو(Petro) حمایت میکند. آقای مادورو به طور مداوم از رمزارز پترو حمایت کرده و در گفتههای خود اعلام نموده که این رمزارز «اولین رمزارز صادر شده توسط یک دولت یا اولین رمزارز ملی» میباشد. گفته میشود که رمزارز پترو توسط نفت کشور ونزوئلا پشتیبانی میشود.
نظر شما در رابطه با رویکرد سیاستمداران نسبت به صنعت رمزارزی و گسترش تکنولوژی بلاکچین چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.