
- پاتریک مکهنری یکی از اعضای چندان شناخته نشدهی کنگرهی آمریکا و طرفدار صنعت رمزارز روز ۱۷ام جولای طی جلسهی ماهانهی مجلس نمایندگان ایالات متحده که در رابطه با پروژهی لیبرا برگزار شده بود، اظهار داشت که بیتکوین و صنعت رمزارزی یک نوآوری است و هیچکس نمیتواند نوآوری را متوقف کند. به گفتهی وی در نهایت سیستم مالی که بیشترین میزان شایستگی را داشته باشد، در نهایت پیروز خواهد شد.
برای کسانی که به عنوان پیشگامان پذیرش بیتکوین شناخته میشوند، صنعت رمزارزی وعدهی آزادی در زمینهی کنترل امور مالی بدون دخالت دولت را میداد، که اساسا باعث میشد دولتها و بانکهای مرکزی غیرضروری و بیاستفاده جلوه کنند. اما تا به امروز، تهدید صنعت رمزارزی عدتا توسط دولتها نادیده گرفته میشود، زیرا این صنعت تقریبا نوظهور به اندازهی کافی جامعهی عمل به خود نپوشیده بود که برای دولتها یک خطر بزرگ محسوب شود.
اما به نظر میرسد که این وضعیت با راهاندازی پروژهی رمزارزی شرکت فیسبوک که لیبرا(Libra) نامیده شده، به چشم عجیبی دستخوش تغییر شده است. این پروژه باعث به صدا درآمدن آژیر خطر در واشنگتن شده است، جایی که کنگرهی آمریکا با عجله به دنبال قانون و مقرراتی جهت خلع سلاح یا حداقل محدودسازی صنعت رمزارزی است.
سروصدای لیبرا
اخیرا پروژهی رمزارزی لیبرا باعث ایجاد رعب و وحشت در واشنگتن شده است. سیاستمداران احساس کردهاند که توسط این رمزارز تهدید میشوند، زیرا این پروژه میتواند تسلط دلار در سیستم مالی جهانی را تحت تاثیر قرار دهد. بحث در مورد لیبرا به اندازهای بزرگ و مهم شده که دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده نیز در روز ۱۲ام جولای با انتشار یک پست توییتری اظهار داشت «اگر فیسبوک و دیگر کمپانیهای جهان قصد دارند به بانک تبدیل شوند، باید منشور بانکداری جدیدی را دنبال کنند و تحت تمام مقررات و قوانین بانکداری قرار بگیرند». این گفتههای آقای ترامپ باعث شد تا بازار بیتکوین طی روزهای گذشته چندین مرتبه شاهد افت قیمت و سقوطهای نسبی کوچک باشد.
نظرات غیرمنتظره در رابطه با بیتکوین
پاتریک مکهنری(Patrick McHenry) یکی از اعضای چندان شناخته نشدهی صنعت رمزارز و کنگرهی آمریکا نیز اخیر به دلیل اظهار نظر در روز ۱۷ام جولای طی جلسهی ماهانهی مجلس نمایندگان ایالات متحده که در رابطه با پروژهی لیبرا برگزار شده بود، توانسته به تیتر اخبار روز راه یابد. وی یکی از جمهوری خواهان کارولینای شمالی و یکی از اعضاء ارشد کمیتهی خدمات مالی ایالات متحده نیز محسوب میشود.
مکهنری در جلسهی ۱۷ام جولای اظهار داشت که «دنیای ساتوشی ناکاموتو نویسندهی نقشهی راه بیتکوین رویایی است و چیزی که دیگران در حال ساخت آن هستند، یک نیروی غیرقابل توقف میباشد». این اظهار نظر باعث شد تا آقای مکهنری در فضای مجازی مورد توجه قرار بگیرد، زیرا گفتههای وی به نوعی با دیدگاه عموم سیاستگذاران در رابطه با صنعت رمزارزی، در تضاد کامل بود. وی پس از مدتی در ادامهی صحبتهای خود افزود «ما نباید تلاش کنیم که این نوآوری را دلسرد کنیم و از بین ببریم، دولتها نمیتوانند این نوآوری را متوقف کنند و کسانی که در این راستا تلاش کردهاند، در حال حاضر با شکست مواجه شدهاند». او در مصاحبهی که بعدا با شبکهی CNBC داشت، اظهار کرد:
یک واکنش خودکار و بدون پشتوانهی فکری وجود دارد که هدف آن از بین بردن ایدهها قبل از رشد و فراگیر شدنشان است.
Patrick McHenry
این گفتههای آقای مکهنری اساسا بیان کنندهی چیزی است که در فضای سیاسی در حال رخ دادن میباشد. وی در بخشهای بعدی مصاحبهی خودش توضیح داد که چرا دولت نمیتواند جلوی بیتکوین را بگیرد. او در رابطه با این موضوع گفت که «حتی کشور چین نیز با در اختیار داشتن فایروالهای بزرگ و دخالت شدید در جامعه هم نمیتواند جلوی بیتکوین را بگیرد».
دیدگاه کشورهای توسعه یافته نسبت به بیتکوین
رمزارزها هم اکنون از سراسر دنیا مورد توجه قرار گرفتهاند، در حالیکه اغلب دولتهای جهان دیدگاه مثبتی نسبت به این مسئله دارند، برخی کشورها به ویژه کشورهایی همچون آمریکا و دیگر کشورهای توسعه یافته که از سیستم فعلی بهره و سود مالی میبرند، تمایلی به از دست دادن نفوذ خود ندارند.
اما همانطور که این عضو کنگرهی ایالات متحده قبلا اشاره کرده است، نمیتوان نوآوری را متوقف کرد و در نهایت سیستمی که بالاترین شایستگی را دارد، پیروز میدان خواهد شد.
نظر شما در رابطه با گفتههای آقای مکهنری چیست؟ با وجود غیرقابل انکار بودن قدرت صنعت رمزارزی، چرا دولتها همچنان سعی دارند تا آن را متوقف کنند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.